Tauko helteessä!

12.07.2021

Ei varmaan pitkä, mutta hetken helpotus on suuri. 

 

Mikä onnen päivä! On herätty aamuun, jona on alle 30-asteen helle. Taivas on Kesälahden suunnalla keltainen, mikä tarkoittaa, että lämpötila tästä noin 25:stä kyllä nousee, mutta nyt otan ilon irti elämästä, kun aivot eivät ole täysin sulaneina päähän, ja päivitän blogin.

 

Minua huolettaa Vihreiden tilanne.

 

Tai pikemminkin omani. Eli olen sitä mieltä, että puolueen puheenjohtaja pitää vihtaa, mutta koska en ole seurannut, hittoako siinä puolueessa tapahtuu, en tiedä, keneen se pitäisi vaihtaa, kun en ole pitkilleen ollut edes jäsen. Se kuitenkin on selvää, että puolue on täysin unohtanut meidät vanhat vihreät, mikä pistää erityisesti silmään nyt, kun oleskelen itärajan pinnassa sähköttömällä mökillä, jossa netti toimii huonosti, mutta pärjään ihan hyvin.

 

Olin äänestänyt ennakkoon ennen kuin kuulin Maria Ohisalon vaalipuheet telkkarin puheenjohtajatentissä. Jollen olisi äänestänyt, olisin joutunut vaihtamaan puolueen.

 

Minunlaiseni vahan vihreän näkökulmasta puhe oli aivan hirveä. Se kuvasi muka aurinkoisena tulevaisuuden visiona teknologian läpitunkemaa helvettiä, jollaiseen en missään nimessä halua joutua asumaan.

 

Ville Niinistö on jostain syystä ilmestynyt taas mediaan. Hänen suhteensa teknologisen kehitykseen ei ole yhtään parempi kuin Ohisalon. Näiden nulikoiden vika on se, että he kiinnittävät kulloinkin huomionsa vain yhteen asiaan ottamatta huomioon, mihin muihin asioihin se liittyy. Hyvä esimerkki on se, että sähköautojen akut ovat ihan yllärinä osoittautuneet valtavaksi ympäristöuhaksi, eikä vihreiden nulikkapuoluepampuilla sähköautojen ylistämisensä keskellä löydy aikaa tämän ongelmat ratkaisemiseen millään muulla tavalla kuin lisäämällä maailmaan uutta tekniikka, joka tuottaa lisää ylläreitä, kun sen seurauksia ei edes yritetä ennakoida ja niin edelleen.

 

Itse olin nuori niihin aikoihin, kun Tuija Brax oli remmistä, ja hänen tunnuslauseensa oli, että laskut pitää laskea loppuun. Sitä nämä nykyiset Vihreiden nulikat eivät tee.

 

Ennustukseni siis on, että Vihreät menettävät romahdusmaisesti kannatustaan seuraavissa eli eduskuntavaaleissa, ja se johtuu siitä, että meidän vahojen vihreiden mielestä siinä porukassa ei ole sen vertaa älyä, että heitä voitaisiin eduskuntaan päästää. Älyn lisäksi sieltä puuttuu tietoa, esimerkiksi sellainen tieto, että vanhat ihmiset äänestävät ahkerammin kuin nuoret, mikä Vihreiden puoluejohdosta tiedettäisiin, jos siellä osattaisiin edes lukea sanomalehtiä. Mutta nehän ovat niin vanhaa teknologiaa, etteivät Ville Niinistö ja Maria Ohisalo koske niihin edes tikulla.

 

Pelkäänpä, että puolue joudutaan lakkauttamaan.

 

Sitten perustetaan uusi, lähden vaikka itse mukaan, ja siinä palataan vanhoille juurille, eli kulutuksen vähentämiseen ja elintason laskemiseen, ja uutta teknologiaa hyväksytään vain, kun laskut on laskettu loppuun. Esimerkiksi sähköautot julistetaan pannaan, sillä niiden akut ovat suurempi ongelma kuin polttomoottoriautojen päästöt. Ja minkäänlaisten yksityisautojen käyttö kielletään kaikkialla, missä niitä ei tarvita - eli joissa paikasta toiseen pääsee ilmankin - kuten pääkaupunkiseudulla. Autot tulisivat luvallisesti vain paikoissa, joissa niitä aikuisten oikeesti on tosiaankin pakko käyttää.

 

Tällaista sitä huomaa äkisti ajattelevansa, kun sää viilenee.

 

Viimeksi muokattu: 12.07.2021
Kommentit (0)
« Edellinen sivu 2 / 37 Seuraava sivu »