Wallen pappila myynnissä!

12.01.2019

Nyt on Uukuniemellä arvokiinteistöjä kaupan.

Tänään saimme kuulla, että Uukuniemellä on aikanaan kirkkoherra Wallelle rakennettu pappila myynnissä hintaan 280 000€. Takavuosina siitä pyydettiin 800 000 €.

Minulla on huomenna sunnuntaipäivän ratoksi suunnitelmissa ruveta penkomaan vähän noita joulunlomalla Uukuniemeltä tuotuja villoja. Ne ovat puhdistamattomia – kuulemma vain suurin piirtein männynkävyt on poistettu. Joten ne pitää putsata ja pestä, eikä minulla ole harmainta aavistustakaan, miten villaa pestään, sillä villahan ei kestä pesemistä juuri laisinkaan! Karstoja minulla on käytössä jopa kahdet partit, toiset peritty äidiltä, toiset anopilta, mutta en ole eläessäni karstannut muuta kuin elävää bichon frisé-koiraa.

Wallen papilassa sitä mahtuisi levittelemään villoja, ja isossa laitoskeittiöön sitä sopisi peseskelemään niitä. Aikanaan Wallen pappilassa toimineella Virkistyskeskuksella oli niin kaunis kasvimaa! Omaksikin harmikseni olen viime vuosina päässyt kyllästymään puutarhanhoitoon, isäntä ei ole ollut kiinnostunut siitä ikinä, mutta muistamme isännän kanssa edelleen lämmöllä Virkkarin iloisia potseja! Tosi viimeksi Suurtuvan lammastilalta villoja hakiessamme kuulimme, että mitään tuotantoeläintä ei saa pitää, ellei erikseen rekisteröidy tuottajaksi. Ei edes yhtä kanaa.

Pappilan navetasta on aikapäiviä sitten tehty kirkkosali. Siitä saisi mainion näyttelytilan, ja tilaa on sen verran, että toiseen päähän voisi hyvin laittaa savenvalimon polttouuneineen.

Nyt ei tarvitsekaan enää kuin voittaa lotosta.

Viimeksi muokattu: 12.01.2019
Kommentit (0)
« Edellinen sivu 2 / 18 Seuraava sivu »