Iloinen kuplamatto

23.01.2021

Maailmakin kuplii, mutta murheellisesti.

Viime aikojen erityispuhdetyöni, Uukuniemi-juttujen toimittaminen suorasanaiseksi yhtenäiseksi tekstiksi jo blogikirjoihin siirtyneistä pikkujutuista, on sen verran raskasta lähteiden tarkastuksineen sun muineen, että pystyn tekemään sitä tunnin, parhaimmillaan kaksi, vuorokaudessa. Enkä joka päivä sitäkään. Ihan erilaista kuin lehtijuttujen kirjoittaminen. Vaatii eläytymistä.

Siispä joudun harrastelemaan jotain muutakin, ja niinpä olen piipahtanut taas kutomossa. Sinne oltiin jo jokin aika sitten laitettu uudenlainen loimi, kuusivartinen ruusukas, kun ennen oli ollut vain nelivartista, eli nyt saa norminmukaisesta kuviosta isompaa. Olen toki tehnyt norminmukaistakin kuviota, nimittäin nelivartiseen, mutta nyt tässä kuusivartisessa oli aivan uusia mahdollisuuksia. Tunnin verran kokeilin kaikenlaisia kuviopolkusten (6kpl) ja palttinapolkusten (2kpl) yhdistelmiä, ja tällaista löytyi. Aika hauska, vaikka en tiedä, hittoako tällä matolla teen. Leveys on 120cm ja pituu hitusen alle 2m.

Amerikassa on ainakin väliaikaisesti rauhoituttu, kun on presidentti, jolla ei näiden viimeisten elinvuosiensa aikana ole muuta tekemistä kuin panna sitä maata edes vähän järjestykseen. Se voi jonkin verran onnistua, kun hänen ei tarvitse ottaa lukuun tulevaa uraa, sellaista kun ei tämän pestin jälkeen enää ole olemassa.

Venäjällä ovat meneillään mielenosoitukset. Putinia ei olla nähty julkisuudessa miesmuistiin. Hän on kuulemma piilossa jossain etelässä, mutta Sauli väittää pirauttaneensa tälle, joten tämä lienee elossa. Navalny, jonka vangitsemista vastaan nyt mieltä perustellusti osoitetaan, lienee myös edelleen elossa.

Niissä Venäjä-kirjoissa, joita ilmestyi viime vuosikymmenen puolivälissä, Navalnyista oli paljonkin puhetta, mutta usein oltiin epäluuloisia hänen nationalisminsa takia, mikä esti ulkovaltoja tuntemasta sympatiaa häntä kohtaan. Historia on opettanut suhtautumaan varovasti venäläisiin nationalisteihin, ehkäpä vielä varovaisemmin kuin nationalisteihin yleensä. Minua kiinnostaisikin nyt enemmän Navalnyin eukko. Joka on nyt tänään myös pidätetty.

Kaikkea pitää minunkin vanhoilla päivilläni joutua näkemään. Pitkään olen elänyt, mutta näin sekaisin ei maailma ole elinaikanani koskaan ennen ollut.

Viimeksi muokattu: 23.01.2021
Kommentit (0)
« Edellinen sivu 2 / 32 Seuraava sivu »