Kaikki päättyy aikanaan

16.11.2019

...jopa 10 viikkoa kestänyt ikonimaalauskurssi.

Ikonimaalausrupeama Valamon opistossa alkaa lähestyä loppuaan.

Vieressä siunataan yhtä valtakunnan harvoista – en uskalla sanoa ainoaa – suprematistis-konstruktivistista ikonia. Venäläisen taidesuunnan suprematismin huippukausi oli siinä vuoden 1913 tienoilla eli hitusen ennen vallankumousta.

Vähän jänskätti, tuleeko se siunatuksi ikonina vai ei. Mutta nyt sen takana on siis leima, että Valamon luostarin siunaama.

Vasemmalla jo aiemminkin tällä blogilla mainostamani kaseiinitemperalla seinamaalaustekniikalla tekemäni Vladimirin Jumalanäiti, jota pidin yhden myrsky-yön opiston rapulla rankkasateessa nähdäkseni, miten maalit sen kestävät. Hyvin kestivät. Ja sen oikealla puolella Viinijärven kirkossa sijaitsevan Ennusmerkin mukaan maalattu ikoni, pohjanaan pulpetin kansi. Viinijärven ikonissa ei ole ylä- ja alalaitojen boordeja. Minä sellaiset tein, koska pulpetin kanssi nyt sattui olemaan kapeampi kuin alkuperäinen kuva ja koska halusin nyt kokeilla sitäkin.


Tällainen on valmiina Rublevin Johannes Edelläkävijäni, maalattu liiduttomalle jänisliimapohjustukselle ja Valamon vanhan päärakennuksen tulipalosta säilyneelle lattialankulle. Olifoimaton monestakin syystä.

Viimeksi muokattu: 16.11.2019
Kommentit (1)
« Edellinen sivu 2 / 32 Seuraava sivu »