Metsään on tullunna syys

09.09.2021

Parveketta ei tarvitse kuitenkaan korjata talviteloille, koska sitä ei laitettu nyt voimien puutteen takia kesäkuntoonkaan.

Nyt on tatistettu ja autokin katastettu, Valamon lattialankuille maalatut ikonit kuvattu Uukuniemen Papinniemen rantakallioiden juurella – Papiniemen ortodoksikylä kun tyhjeni samoihin aikoihin kun alkoivat kasvaa ne männyt, joista tuli uudeksi Valamoksi päätyvän Saastamoisen kartanon lattiat, ja  laiturikin on jo nostetu. Syksy tulee.

Marjastukselta on kuluneena kesänä oltu vapautettuja. Marjoja ei ole ollut. Onneksi. Pitää varmaan käydä katsomassa, jos edes puolukkaa vähän saisi.

 

Meillä on yleensä ollut parvekkeella kesäisin varsinainen viidakko. Nyt ei. Ei otettu edes korituoleja talvipaketista, joten ne ovat nyt siinä ensi talvea varten valmiina. Kohtalo pani sen verran hanttiin, että yhdestä etualan isosta ruukusta, johon nyt ei oltu istutetettu mitään, ei edes kesäkukkaa, alkoi yllättäen kasvaa harmaamalvikki syystä, jota en todellakaan ymmärrä. Se meidän parvekkeella sitten tuossa elokuulla eli vähän jälkijättöisesti kukki.

Internetistä ei yleensä kuule mitään hyvää, pelkkää älämölötystä vain, mutta nyt se kertoi, että filosofiakahvila jatkaa siitä samasta vapaus-teemasta, johon keskustelusarja lähes kaksi vuotta sitten keskeytyi.

Tässä onkin huolettanut, käytetäänkö koronaa käsikassarana kansalaisyhteiskunnan tuhoamiseen. Valtiosta, jossa ei ole kansalaisyhteiskuntaa, on perinteisesti käytetty nimeä Venäjä.

Venäjä on kyllä ihan kiva paikka visiteerata, en minä sillä….heti lähdetään itäiseen naapurimaahan, kun vaan päästään.

Viimeksi muokattu: 09.09.2021
Kommentit (0)
« Edellinen sivu 2 / 36 Seuraava sivu »