Kevät yllätti allergikon

26.05.2020

...kuin talvi autoilijat.

Se on sitten kevät.

Sitä pakenimme eilen illalla Suonenjoelta. Se kuuluu samaan kategoriaan kuin talvi, joka yllättää autoilijat. Vaikka sen tasan tarkkaan tietää, että Suomeen tulee joka vuosi niin talvi kuin kevätkin, ennemmin tai myöhemmin, silti jää varautuminen heikoksi. Nyt ovat silmät kuin olisi itkenyt viimeiset kolme viikkoa, henki hädin tuskin kulkee ja nenä on melkein irronnut päästä. Olen kyllä käynyt apteekissa jo heti aamutuimaan, ja nyt olen turtana sen tuotteista.

Sinne Suonenjoelle jäivät anopin valkovuokot kukaan, vihdoinkin, sillä olivat kaksi viikkoa myöhässä. Narsissit vasta aloittelivat. Kuten kymmenisen vuotta sitten tänne blogilleni olen huolellisesti kuvien kera dokumentoinut, anoppivainaani jäljiltä siinä pihassa on yhdeksää sorttia narissseja.

Kerkesin ennen kevään hyökkäystä jakaa melko määrän kasveja samalla kun kuljettelin hyötykasvien ja kesäkukkien taimia ulkoilemassa ja sisään. Väsäsin myös uuden kurkunkasvatuspaikan. Sitä en tiedä, mihin pistän tomaatit, joita ei pitänyt laittaa tänä vuonna ollenkaan, mutta kun koronan takia ei pääse mihinkään reissuun, arvelin, että voin hyvin kantaa tomaateille vettä tämän kesän. Onneksi on oma kaivo eikä tarvitse maksullista vesijohtovettä kantaa...

Siirsin myös harmaamalvikin parempaan paikkaan. Se on Ailin rappurallin välistä tuotu ihan pikkuisena poikasena, emmekä ennakoineet, että se kasvaa aivan niin korkeaksi.

Otin siitä irralleen pienen sirkaman, ja nyt odottelen, milloin saan aikaiseksi lähettää tekstiviestin sille henkilölle, joka viime syksynä oli harmaamalvikkia vailla.

 

Ja ensimmäinen ampiainenkin on jo lentänyt sisään!

Viimeksi muokattu: 26.05.2020
Kommentit (0)
1 / 36 Seuraava sivu »